Ga naar de inhoud

Compleet verrast en kregen wij te horen dat wij waren genomineerd als een “Goed Hart bedrijf”

In de loop van ons bestaan hebben wij aanvragen op ons pad gekregen die wij wilden leveren zonder er geld voor te vragen of om deze te leveren tegen de kostprijs. Sommige aanvragen waren zelfs ontroerend zoals het bedrukken van een grote deken met briefjes geschreven door vrienden en familie voor een zeer ernstig zieke. Wat ons ook is bijgebleven was de aanvraag van een meisje dat zo erg werd gepest op school dat ze tshirtjes wilden laten drukken met stop het pesten erop.Wij hebben ook tshirts geschonken aan Sft in Tanger in Marokko waar ze zwerfhonden laten inenten tegen rabies(hondsdolheid) en daarna een plastic oormerk geven zodat deze honden niet worden gevangen en worden afgemaakt.Zo kregen we ook de aanvraag na de ramp op ST Maarten voor tshirts voor de hulpverleners die vrijwillig gingen helpen op St Maarten.We hebben ook wel eens shirts geleverd voor deelnemers van Alpe d’Huez een fietstocht om aandacht te vestigen op die erge ziekte.Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat er de afgelopen jaren voorbij is gekomen en waar wij een hele kleine bescheiden bijdrage aan hebben kunnen leveren.Waarom deden wij hier aan mee?Gewoon omdat het goed voelde om wat goeds te doen.

Daarom was het een verassing dat iemand ons had genoemd bij het goed hart keurmerk en werden wij zo bekend met dit hele leuke en motiverende initiatief.

Hieronder een omschrijving overgenomen van hun website waarin zij hun doelstelling beschrijven:

Ons verhaal

Al meer dan 10 jaar zetten wij ons in (als sociale ondernemer) voor het goede doel.

Alhoewel wij graag een substantiële impact wilde maken, merkten wij dat door onze kleinschalige projecten en gebrek aan financiële daadkracht onze bijdrage geen zoden aan de dijk zetten.

De bedragen waarmee wij goede doelen hebben geholpen waren niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat. We wilden meer kunnen betekenen dan dat.

Vandaar dat we hebben gekozen voor het Goed Hart Keurmerk, om samen met andere ondernemers het goede te doen en anderen te inspireren. Samen hebben we meer impact! Vele druppels vormen samen immers een oceaan.

Het Goed Hart Keurmerk is ontwikkeld voor en door sociale ondernemers.

Via diverse activiteiten /projecten /campagnes /werkgroepen willen wij bewerkstelligen dat bedrijven worden geïnspireerd en gestimuleerd om goede doelen te steunen.

Daarnaast is het de insteek van het Goed Hart Keurmerk om haar helden (leden) te laten inzien dat het steunen van goede doelen onderscheidend vermogen en rendement oplevert. Een Win-Win situatie.

Welke goede doelen dat zijn en hoe ze dat doen, bepalen de bedrijven 100% zelf.

Wij nemen geen donaties aan die bedoeld zijn voor het goede doel, hiervoor verwijzen wij je graag door naar het goede doel zelf.

Het Goede Hart Keurmerk is 100% gratis en ook ontvangen wij geen subsidies. Zo zorgen wij er voor dat we 100% onafhankelijk blijven.

Dit is de link naar hun website: https://goedhartkeurmerk.nl

 

Heb je een vraag?