Ga naar de inhoud

Uw zeefdrukkerij in de regio

Zeefdruk is een populaire druktechniek waarmee vrijwel elk materiaal bedrukt kan worden, bijvoorbeeld papier, karton, canvas en textiel. Het is een betrouwbare methode met een hoge kleurechtheid. De te drukken print wordt met een vrij dikke laag inkt overgebracht op het textiel, waardoor de bedrukking van goede kwaliteit en goed dekkend is. Mede hierdoor wordt de uiteindelijke kleur niet beïnvloed door de kleur van de kleding. Zeefdruk is dus geschikt voor iedere kleur textiel. Wilt u textiel laten bedrukken door middel van zeefdruk? Magic Print is dé zeefdrukkerij bij u in de regio. Ontdek de mogelijkheden van zeefdruk of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Wat is zeefdruk?

Hoe werkt zeefdruk? Het principe van zeefdruk is doordruk. Door middel van een zeef wordt de te drukken print op het textiel aangebracht. De zeef bestaat uit een stuk fijn gaas dat over een raamwerk is gespannen. Op de zeef wordt een sjabloon aangebracht met het beeld dat gedrukt moet worden. Het sjabloon bevat allemaal kleine gaatjes, daar waar de inkt doorgelaten moet worden.

Wanneer de opdruk meerdere kleuren bevat, moet er voor iedere kleur een aparte zeef – ook wel film genoemd – gemaakt worden. Dit komt doordat er per kleur verschillende uitsparingen in de zeef gemaakt moeten worden. Iedere kleur wordt dus afzonderlijk op het textiel aangebracht. Kleding bedrukken door middel van zeefdruk is daardoor iets bewerkelijker dan een andere methode. De volgende kleur kan namelijk pas aangebracht worden nadat de eerste laag gedroogd is.

zeefdruk procces

Zeefdruk kleding

Bij Magic Print kunt u verschillende soorten textiel laten bedrukken in onze zeefdrukkerij. Kledingsoorten die het meest geschikt zijn voor zeefdruk zijn onder andere t-shirts, hoodies en polo’s. Maar ook voor het drukken van producten zoals bedrijfskleding, caps, jassen en sportkleding kunt u bij ons terecht, we bieden hiervoor diverse druktechnieken aan.

Alle producten van Magic Print zijn van zeer hoge kwaliteit en geschikt om te laten bedrukken. De professionele kwaliteit staat garant voor een lange levensduur, zoals u van het product mag verwachten.  Houdt er bij zeefdruk rekening mee dat de producten vlak dienen te zijn om deze druktechniek te kunnen gebruiken. Voor caps en tassen raden wij een andere druktechniek aan, uiteraard adviseren we u graag over de verschillende mogelijkheden.

Kleding bedrukken bij Magic Print

Wilt u kleding laten bedrukken? Zeefdruk is een zeer geschikte methode voor het drukken van grotere bestellingen. Laat u adviseren over de verschillende mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan. We leveren, bedrukken en borduren kleding in onze drukkerij in Den Haag. In de regio Den Haag bezorgen we dan ook gratis uw bestelling. Uiteraard is het mogelijk om uw bestelling door heel Nederland te verzenden.

Heb je een vraag?