Ga naar de inhoud

Sublimatiedruk

Magic Print biedt u ook de mogelijkheid om uw textiel te bedrukken door middel van sublimatiedruk. Sublimatiedruk wint aan populariteit en heeft als grote voordeel dat het resulteert in een haarscherp beeld op het te drukken textiel. Het resultaat is het beste op licht, of wit, textiel. Dit komt doordat de kleuren ín de vezels worden gedrukt. Voor donker textiel gebruiken wij Sublimatietransfers voor prachtige full colour bedrukkingen wasbaar tot 60 graden.

Een goed voorbeeld van textiel dat gesublimeerd wordt door middel van sublimatiedruk zijn voetbalshirts, wielrenkleding en andere (sport)kleding dat voor tenminste 65% uit polyester bestaat. Dit komt doordat de te drukken print de poriën van het weefsel niet bedekt, waardoor de stof gewoon kan ‘ademen’. Wilt u juist een andere stof laten bedrukken, bijvoorbeeld katoen? Dan raden wij u reactive printing of sublimatietransfers aan. Hoe sublimatiedruk werkt? We leggen het aan u uit.

Hoe werkt sublimeren

Sublimeren is een hoogwaardige druktechniek die vaak wordt toegepast om sportkleding te bedrukken. Sublimatiedruk zorgt voor de hoogst haalbare kwaliteit, doordat de inkt vermengd wordt met de stof.

Allereerst wordt het ontwerp geprint met een printer die hittegevoelige inkt bevat. Het ontwerp wordt geprint op speciaal papier, dat de inkt niet absorbeert. Vervolgens wordt het ontwerp gestreken op het textiel van het te drukken kledingstuk. Door de warmte (190 graden)van de warmtepers gaan de vezels van het textiel openstaan, waardoor de inkt zich met het textiel kan vermengen. De inkt wordt dus als het ware in de stof gedrukt, waardoor de opdruk niet langer óp het shirt ligt, maar erin.

sublimatiedruk

De voordelen van sublimatiedruk

  • Hoogwaardige kwaliteit doordat de inkt ín de vezel wordt geperst;
  • Het textiel gaat langer mee, doordat de opdruk onuitwisbaar is. De inkt heeft zich namelijk met de stof vermengd;
  • Doordat de opdruk in de stof zit, is de opdruk niet voelbaar en de stof daardoor ademend;
  • Geen kleurenlimiet, u heeft oneindig veel mogelijkheden ook fullcolour;
  • Sumblimeren is een snel proces, waardoor u ook kleine oplages kunt bestellen

Sublimeren kleding

Wilt u kleding laten sublimeren? Dan bent u bij Magic Print aan het juiste adres. We bieden u moderne druktechnieken tegen een scherpe prijs. Magic Print is de voordeligste en beste drukker in de regio Den Haag. U kunt bij ons terecht voor grote én kleine oplages. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Naast sublimatiedruk bieden we ook nog andere druktechnieken aan met ieder zijn eigen voor- en nadelen. Voor meer informatie bekijk de verschillende druktechnieken: zeefdruk, DTG printing, laser bedrukken, flex print, flock print en borduren.

Heb je een vraag?