Ga naar de inhoud

DTF Transfers

Het proces van DTF Printing (Direct To Film Printing) houdt in dat een afbeelding eerst in full color op een transparante ondergrond wordt geprint, ook wel genaamd een transfer. De Dtf transfers wordt daarna met een hittepers op het textiel geperst.

Deze nieuwe manier van textiel bedrukken heeft grote voordelen, het is milieuvriendelijk en kan al geleverd worden vanaf 10 stuks. Magic Print kan hierdoor dus een goed totaalproduct leveren.

DTF Printing Printer
DTF Printing Transfers
dtf-printing-transfer

Het bedrukken van stoffen

Er kan praktisch op bijna alle stoffen gedrukt worden, hier een aantal voorbeelden van stoffen:

 • Katoen;
 • Polyester;
 • Gemengde weefsels;
 • Nylon;
 • Leer;
 • Viscose;
 • en vele andere soorten.

Over het algemeen zou je kunnen zeggen dat DTF Transfer bedrukkingen op bijna alles toepasbaar is. 

Een van de verschillende voordelen is dat het erg rekbaar is en vele malen gewassen kan worden (wij hebben het getest tot 60 keer wassen op 40°C graden).

Na 60 wasbeurten is er nauwelijks verschil te zien ten opzichte van de eerste wasbeurt. De prints blijven dus van topkwaliteit.

Waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat er niet over de prints gestreken kan worden of gedroogd wordt in de wasdroger. Wasdrogers hebben allemaal zo hun eigen temperaturen en deze kunnen zo hoog oplopen dat ze de prints kunnen beschadigen.

Levertijden

De levertijden zijn met deze techniek ook sneller omdat het maken van deze bedrukkingen aanzienlijk sneller gaat dan de andere technieken. Wat wij zelf erg belangrijk vinden is dat de inkten op waterbasis zijn en daardoor milieuvriendelijk zijn. Tezamen met onze Eco lijn van kleding (zie de productenpagina) kunnen wij tegen lage prijzen milieuvriendelijke kleding bedrukt met milieuvriendelijke inkten aanbieden!

DTF Printing in combinatie met Duurzaamheid en Fairtrade textiel

Duurzaamheid en Fairtrade textiel willen wij steeds meer gaan aanbieden om zo het milieu te ontzien. Vroeger waren milieuvriendelijk textiel om te bedrukken en milieuvriendelijke inkten zoveel duurder dat de meeste klanten daar niet voor kozen. Op dit moment beiden wij die combinatie aan voor dezelfde prijzen als normaal niet ecologisch textiel bedrukt met normale inkten. Wij kunnen tot 40×50 cm bedrukken met deze nieuwe techniek, enkele kleuren tot full color afbeeldingen en foto’s alles is mogelijk en op vele soorten textiel.

Hoe werkt DTF Printing? 

In de textieldrukkerij van Magic Print wordt ervoor gezorgd dat de afbeelding het juiste formaat krijgt zoals de opdruk op het desbetreffende textiel moet worden geprint. Met DTF Printing kan er bijvoorbeeld gedrukt worden op T-shirts, polo’s, sweaters en hoodies. Zodra de afbeelding het juiste formaat heeft wordt het bestand naar de printer verstuurd. Hierna wordt het bestand uitgeprint op een zgn Petfilm. Deze Petfilm wordt daarna door een bak met granulaatpoeder getransporteerd en  de bedrukte film inclusief de poeder door gaat door een droger.

De laatste stap van het proces is dat de transfer wordt aangebracht  door een warmtepers. Het hele proces is milieuvriendelijk zowel de inkten als de Petfilm. Uit onze eigen wastest is gebleken dat de bedrukking minimaal 60 wasbeurten meegaat (na 60 keer wassen zijn we gestopt met testen). Deze nieuwe milieuvriendelijke manier van bedrukken leent zicht uitstekend om bedrukkingen uit te voeren op onze Eco lijn textiel (zie onze producten onder Eco).

 

De voordelen van DTF Printing

 • Mogelijk op zowel wit als donker textiel
 • Wasbaar tot 40°C graden
 • Lage prijs in verhouding met full color zeefdruk
 • Al vanaf 10 stuks leverbaar
 • Milieuvriendelijk

Kleding bedrukken met DTF printing?

Wilt u kleding laten bedrukken door middel van DTF Printing? Vraag dan hier een offerte aan. Heeft u vragen of wilt u zich laten adviseren over de juiste druktechniek voor uw kleding? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@magicprint.nl of bel ons op 070 – 8873306.

Heb je een vraag?