Ga naar de inhoud

DTG printing

DTG printing staat voor Direct to Garment (direct op kledingstuk) en is een vrij nieuwe druktechniek op het gebied van digitaal drukken op textiel. Met behulp van deze techniek kunnen we direct full color op de kleding drukken met watergedragen inkt. De scherpte en helderheid van de afbeelding is niet te evenaren door andere druktechniekens zoals bijvoorbeeld full colour bedrukking met zeefdruk. 

DTG printing leent zich uitstekend voor bedrukking met veel details. Door het gebruik van witte inkten kan er ook op donkere stoffen een prachtig full color ontwerp geprint worden. Een DTG printer werkt eigenlijk hetzelfde als een normale printer. De spuitkoppen bewegen zich heen en weer over het textiel en de inktdruppels vormen de haarscherpe afbeelding. 

Dtg Printing

Hoe werkt DTG printing? 

In de textieldrukkerij van Magic Print wordt ervoor gezorgd dat de afbeelding het juiste formaat krijgt zoals de opdruk op het desbetreffende textiel moet worden geprint. Met DTG printing kan er bijvoorbeeld gedrukt worden op t-shirts, polo’s, sweaters en hoodies. Zodra de afbeelding het juiste formaat heeft wordt het bestand naar de printer verstuurd. Hier kunnen er eventueel nog instellingen aangepast worden die invloed hebben op de dikte van de inktlaag en de kleur van de opdruk. 

Voordat we gaan printen wordt het textiel voorbehandeld, zodat de inkt zich beter kan hechten. Vervolgens wordt het textiel gespannen op de pallets en kan de DTG printer worden gestart. We maken gebruik van een Kornit 931 printer en originele Kornit inkten. Dit zorgt voor een professionele full color bedrukking op het textiel. Om een haarscherp resultaat te kunnen garanderen geldt: des te hoger de resolutie, des te beter het resultaat. Houd daar rekening mee zodra u een bestand bij ons aanlevert. 

De laatste stap van het proces is dat het bedrukte textiel door een warmtepers wordt nageperst om de hechting tussen het textiel en de inkt nog beter te fixeren. Daarna is de kleding klaar voor gebruik.

Hoe werkt DTG printing?
Het digitale druk proces

De voordelen van digitaal textiel drukken

  • Super scherpe full color prints
  • Mogelijk op zowel wit als donker textiel
  • Wasbaar tot 40 graden
  • Lage prijs in verhouding met full color zeefdruk
  • Al vanaf 25 stuks leverbaar
  • Snelle levering

Kleding bedrukken met DTG printing?

Wilt u kleding aanschaffen  bedrukt door middel van DTG printing? Maak dan gebruik van onderstaand formulier en ontvang een vrijblijvend prijsvoorstel. Heeft u vragen of wilt u zich laten adviseren over de juiste druktechniek voor uw kleding? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@magicprint.nl of bel ons op 070 – 8873306.

Heb je een vraag?