Ga naar de inhoud

Fullcolour textiel transfers

Wilt u t-shirts of een andere soort textiel laten bedrukken? Dan bent u bij Magic Print aan het juiste adres. Van t-shirts tot hoodies en van caps tot werkkleding: u kunt bij ons terecht voor al uw bedrukkingen en borduringen op textiel. We bieden u veel verschillende mogelijkheden op het gebied van druktechnieken, zo komen we altijd tot het beste eindresultaat. Een van de mogelijkheden is transferdruk. Transferdruk kent een aantal voordelen ten opzichte van andere druktechnieken. 

textiel-transfers-machine

Wat is transferdruk?

Transferdruk lijkt een beetje op zeefdruk. Waar de inkt bij zeefdruk direct op het t-shirt wordt aangebracht, gebeurt dit bij transferdruk door middel van een folie. Allereerst wordt het ontwerp in spiegelbeeld geprint op een plakkende folie. Deze folie brengen we vervolgens aan op het te bedrukken textiel. Zowel t-shirts als tassen en andere textielproducten kunnen bedrukt worden door middel van transferdruk. Het textiel wordt onder de pers geplaatst, welke de folie in zo’n 45 seconden onder druk en hoge temperatuur op het textiel drukt. Door de hitte wordt de lijm van de folie vloeibaar, welke zich vervolgens aan het textiel zal hechten. 

Heldere kleuren en haarscherp resultaat

Transferdruk resulteert in heldere kleuren en een haarscherp resultaat. Dit komt doordat de opdruk eerst geprint wordt met een printer die een aantal overeenkomsten heeft met een reguliere printer die u kent van thuis of kantoor. U kunt dus alle mogelijke kleuren gebruiken die u wilt, het ontwerp wordt immers digitaal geprint. De kleuren van een transferdruk worden bepaald met het zogenaamde CMYK kleurensysteem. Met deze vier basiskleuren, zwart, cyaan, magenta en geel, kan een zeer groot aantal kleuren gemengd worden. 

fullcolour_textiel-_bedrukken-removebg-preview

Full color textiel bedrukken

Wanneer u textiel in full color wilt bedrukken is transferdruk wellicht de beste keuze. Deze druktechniek leent zich perfect voor het drukken van foto’s en andere personalisaties. Transferdruk is het voordeligst bij grotere oplages. Dit komt omdat het proces vrij arbeidsintensief is, er moet tenslotte voor ieder product een nieuwe folie worden geprint. Wilt u kleinere oplages textiel in full color laten bedrukken? Kies dan voor DTG printing. Uiteraard zullen wij u altijd adviseren over de opties en welke druktechniek het beste bij uw bestelling past.

Kleding bedrukken met textieltransfers? 

Wilt u kleding laten bedrukken door middel van textieltransfers? Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier en u ontvangt direct een vrijblijvend prijsvoorstel. Bij vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen door te bellen naar 070-8873306 of een e-mail te sturen naar info@magicprint.nl. Wij helpen u graag bij bedrukken van alle soorten kleding.

Heb je een vraag?