Ga naar de inhoud

Uw flex druk / flex print specialist

Flex print druk is een techniek waarbij uw print door verwarming en hoge druk op textiel gedrukt wordt. Het voordeel van deze manier van bedrukken is dat het al mogelijk is bij een afname vanaf 10 stuks. Doordat de opdruk flexibel is (vandaar natuurlijk de naam flex print) zal deze met de stof mee uitrekken en weer terugkrimpen. Hierdoor is het een uitstekende keus voor het bedrukken van kleding.

Beschikbare kleuren:

Kleding bedrukken

Voor het bedrukken van kledingstukken wordt vaak gebruik gemaakt van flex printen. Doordat er geen minimumafname vereist is kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende designs aan te leveren. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld binnen de verschillende afdelingen van uw bedrijf een eigen stijl wilt voeren of om namen te laten bedrukken.

Waar moet u op letten bij flex print bedrukking?

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u kiest voor flex print bedrukkingen. Voornamelijk bij het wassen, drogen en strijken van bedrukte kleding is enige zorg vereist. Zo kunt u bijvoorbeeld geen gebruik maken van een droger en mag u de kledingstukken niet wassen op een temperatuur warmer dan 60 graden. Voornamelijk grotere prints kunnen bij wasbeurten kreukels vertonen, deze zijn echter wel glad te strijken. Bij het strijken dient u de kleding binnenstebuiten te keren om te voorkomen dat de print loslaat.

Wat kan ik laten bedrukken?

Flex print wordt veel toegepast voor kledingstukken maar kan voor vrijwel elke vorm van textiel toegepast worden. U kunt hiervoor  textiel uitkiezen welke u kunt vinden op deze website onder “producten”  Dankzij onze grootschalige inkoop profiteert u dan van extra lage prijzen en weet u zeker dat u de beste kwaliteit heeft. Onze producten zijn namelijk speciaal gemaakt voor bedrukkingen.

Voordelen van flex print bedrukken

De bedrukking rekt mee met de stof.

  • Kleinere aantallen mogelijk.
  • Geen film of zeef kosten.
  • Zeer geschikt voor kleine of fijne bedrukkingen.
Heb je een vraag?