Ga naar de inhoud

Druktechnieken

Wilt u textiel laten bedrukken of borduren met uw (bedrijfs)logo, tekst of afbeelding? Dan bent u bij Magic Print aan het juiste adres. In onze drukkerij bieden we diverse druktechnieken aan. Of u nu een grote- of kleine oplage wilt laten drukken, we hebben voor iedere opdracht de juiste techniek. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan producten waar u uit kunt kiezen. Bekijk voor alle mogelijkheden onze online catalogus. Het voordeel van een product uit onze catalogus is de hoge kwaliteit van het textiel. De textiel soorten zijn geselecteerd op de eigenschappen die nodig zijn om het beste resultaat te bereiken. Bovendien zijn ze ook nog eens extra scherp geprijsd.

Producten die u onder andere bij ons kunt laten bedrukken zijn: bedrijfskleding, sportkleding, tassen, caps, jassen, polo’s, werkschoenen, t-shirts en handdoeken. Of u nu zakelijk wilt bestellen, of particulier: alles is mogelijk. Wist u dat het aanschaffen van bedrijfskleding tevens fiscaal aftrekbaar is? Een borst- en ruglogo (tenminste 70 cm2 van het kledingstuk) is vaak al voldoende om de kosten ten laste te brengen van uw bedrijf.

Textiel drukken

In onze drukkerij kunnen we u diverse druktechnieken bieden met ieder zijn eigen voor- en nadelen. Als u niet zeker weet welke techniek het beste bij uw product past, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden. De druktechnieken waarover wij beschikken zijn:

Borduren

Borduren biedt u ontzettend veel mogelijkheden. Het is namelijk mogelijk om vrijwel ieder product te borduren, zoals een t-shirt, jas, sweater, hoodie of cap. Borduring is betaalbaar en resulteert in een professionele uitstraling. Daarnaast heeft u enorm veel kleur mogelijkheden.

Borduren
DTG Printing

DTG printing

DTG printing, ook wel digitaal drukken genoemd, is een van de nieuwste druktechnieken waarmee kleding direct met full colour, watergedragen inkt gedrukt kan worden. De scherpte en helderheid van de te drukken afbeelding is eigenlijk niet door een andere druktechniek te evenaren. DTG printing leent zich dan ook uitstekend voor bedrukkingen met veel details.

Flex druk

Flex druk is een techniek waarbij uw print door verwarming en hoge druk op textiel gedrukt wordt. Het voordeel van deze manier van bedrukken is dat het al mogelijk is bij een afname van één stuk. Doordat de opdruk flexibel is zal deze met de stof mee uitrekken en weer terug krimpen. 

Flex Druk
Flock Druk

Flock druk

Magic Print is een van de laatste bedrijven in Nederland die flock druk aanbiedt. Flock druk bestaat uit kleine kunststof haartjes die door middel van statische elektriciteit op uw textiel worden gelijmd. Het voordeel van flock druk is dat het ontwerp er meer uitspringt doordat de druk op het textiel ligt en u geen film- of zeefkosten betaalt.

Sublimatiedruk

Sublimatiedruk is een ietwat nieuwere druktechniek die de te drukken print in de vezels drukt. In het geval van sportkleding bedrukken wordt er vaak voor sublimatiedruk gekozen, omdat de opdruk in de stof zit. Daardoor is de opdruk niet voelbaar en blijft de stof ademend.

Sublimatiedruk
Zeefdruk

Zeefdruk

Zeefdruk is een betrouwbare methode met een hoge kleurechtheid. De te drukken print wordt met een vrij dikke laag inkt overgebracht op het textiel, waardoor de bedrukking van goede kwaliteit en goed dekkend is. Mede hierdoor wordt de uiteindelijke kleur niet beïnvloed door de kleur van de kleding.

Transferdruk

Transferdruk leent zicht uitermate geschikt voor full color bedrukkingen. De kleuren worden door middel van een folie helder overgebracht op het textiel wat resulteert in een haarscherp resultaat.

Textieltransfer

Wilt u textiel laten bedrukken?

Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Heb je een vraag?