Ga naar de inhoud
Home » Zeefdruk techniek

Zeefdruk techniek

Tshirt bedrukken _ZoetermeerMagic Print biedt diverse manieren aan om uw kleding te laten bedrukken. Bent u geïnteresseerd in de zeefdruk techniek? Wij vertellen u graag meer over deze methode. Zeefdruk is een populaire druktechniek waarmee vrijwel elk materiaal bedrukt kan worden, bijvoorbeeld papier, karton, canvas en textiel. Lees verder voor meer informatie.

Wat is de zeefdruk techniek?

De zeefdruk techniek is een betrouwbare methode met een hoge kleurechtheid. De te drukken print wordt met een vrij dikke laag inkt overgebracht op het textiel, waardoor de bedrukking van goede kwaliteit en goed dekkend is. Mede hierdoor wordt de uiteindelijke kleur niet beïnvloed door de kleur van de kleding. Deze techniek is dus geschikt voor iedere kleur textiel.

 

Hoe werkt zeefdruk?

We leggen u graag uit hoe de zeefdruk techniek werkt. Het principe van zeefdruk is doordruk. Door middel van een zeef wordt de te drukken print op het textiel aangebracht. De zeef bestaat uit een stuk fijn gaas dat over een raamwerk is gespannen. Op de zeef wordt een sjabloon aangebracht met het beeld dat gedrukt moet worden. Het sjabloon bevat allemaal kleine gaatjes, daar waar de inkt doorgelaten moet worden.

Wanneer de opdruk meerdere kleuren bevat, moet er voor iedere kleur een aparte zeef – ook wel film genoemd – gemaakt worden. Dit komt doordat er per kleur verschillende uitsparingen in de zeef gemaakt moeten worden. Iedere kleur wordt dus afzonderlijk op het textiel aangebracht. Kleding bedrukken door middel van zeefdruk is daardoor iets bewerkelijker dan een andere methode. De volgende kleur kan namelijk pas aangebracht worden nadat de eerste laag gedroogd is.

Laat uw textiel bedrukken

Bij Magic Print heeft u de mogelijkheid om verschillende soorten textiel te laten bedrukken in onze zeefdrukkerij. De meest geschikte kledingstukken zijn onder andere: t-shirts, hoodies en polo’s. Maar ook voor het drukken van andere producten zoals bedrijfskleding, caps, jassen en sportkleding kunt u bij ons terecht, we bieden hiervoor meerdere druktechnieken aan.

Alle producten van Magic Print zijn van zeer hoge kwaliteit en geschikt om te laten bedrukken. De professionele kwaliteit staat garant voor een lange levensduur, zoals u van het product mag verwachten. Wilt u zelf uw textiel aanleveren? Ook dat is geen probleem. Houdt er bij zeefdruk rekening mee dat de producten vlak dienen te zijn om deze druktechniek te kunnen gebruiken. Voor caps en tassen raden wij een andere druktechniek aan, uiteraard adviseren we u graag over de verschillende mogelijkheden.

Meer informatie over de zeefdruk techniek?

Bent u benieuwd geworden naar de zeefdruk techniek? Dat kunnen we ons voorstellen. Neem contact op, we beantwoorden al uw vragen graag. Ook kunt u onderstaande offerteaanvraag invullen.

[caldera_form id=”CF58e4df0a35115″]

Heb je een vraag?