Meteen naar de inhoud
Home » Wat is sublimeren?

Wat is sublimeren?

Wat is sublimeren?

Er zijn een hoop verschillende druktechnieken. Eén daarvan is ‘sublimeren’. Deze techniek bevat een aantal fijne voordelen. Ben je benieuwd hoe deze druktechniek werkt en wat de voordelen zijn van het drukken met een sublimatiedruk? Lees dan verder.

Sublimeren

U vraagt zichzelf vast af wat sublimeren is. Sublimeren is een van de vele druktechnieken van Magic Print. Bij het sublimeren wordt een digitaal geprint voorwerp (een logo of tekst bijvoorbeeld) met een hittepers in de polyestervezel gedrukt. Dit wordt gedaan door middel van een sublimatiedruk.

Deze druktechniek biedt een hoop mogelijkheden. Deze techniek is erg geschikt voor het printen van polyester op lichte textielsoorten. Het is een hoogwaardige techniek die daarom vaak wordt toegepast om sportkleding of bedrijfskleding te bedrukken. Daarnaast zorgt sublimeren voor de hoogst haalbare kwaliteit omdat de inkt vermengd wordt met de stof.

Hoe werkt sublimeren?

Bij deze druktechniek wordt als eerste een ontwerp geprint door een printer met hittegevoelige inkt. Dit wordt uiteraard gedaan met speciaal papier dat ervoor zorgt dat de inkt niet absorbeert. Hierna strijken we het ontwerp op het kledingstuk. Door de hitte gaan de polyestervezels open staan. Dit zorgt ervoor dat de inkt zakt en zich vermengd met de openstaande vezels. Vervolgens koelen de vezels af en sluiten deze weer. De inkt wordt dus in de stof gedrukt en zit als het ware opgesloten in het kledingstuk. Dit met als resultaat een full-colour print.

Wat zijn de voordelen?

Nu u weet wat sublimeren is, weet u al dat deze techniek een hoop voordelen met zich meebrengt. Deze druktechniek biedt haarscherpe resultaten en geeft daarmee een zeer professionele uitstraling.

De opdruk zit in de stof waardoor deze niet voelbaar is. Dit zorgt ervoor dat de stof ideaal is voor sportkleding. Daarnaast rekt de sublimatie druk mee met het kledingstuk (bij elastaan en polyester) en zijn ze wasbaar en strijkbaar. Er is geen sprake van vervaging dus. Ook kunt u alle kleuren laten drukken die u maar wilt, er is geen limiet. En door het snelle proces kunt u ook kleine oplages bestellen.

Wilt u een kledingstuk sublimeren?

Magic Print helpt u graag met het sublimeren van uw kleding. We bieden vele druktechnieken tegen zeer scherpe prijzen. Bij Magic Print kunt u terecht voor zowel grote- als kleine oplages. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Heb je een vraag?