Ga naar de inhoud

De laatste tijd krijgen wij steeds meer aanvragen voor bedrukte shirts met sublimatie opdruk.Niet zo verwonderlijk want een full colour afbeelding op een wit polyester sportshirt geeft een schitterend resultaat.

Sublimatie is ook een hele aparte manier van bedrukken met een speciale inkt die pas goed actief wordt als die verhit wordt tussen de 190 en 200 graden. Op dat moment openen de vezels van het polyester zich en wordt de inkt opgenomen en als het shirt weer afkoelt sluiten deze vezels zich weer om de inkt. Een sublimatie opdruk vervaagt ook niet en geeft schitterende warme kleuren. Helaas werkt de techniek alleen van donker op licht,dus wit op een zwart shirt bedrukken is niet mogelijk. zwart bijvoorbeeld op een appelgroenshirt gaat weer wel. deze techniek gebruiken wij ook voor het bedrukken van veiligheidsvestjes waarbij de opdruk vaak in het zwart wordt gedaan. de zwarte opdruk op zo’n geel of oranje veiligheidsvestje is diep zwart en blijft mooi ook na vele malen wassen.

Magic Print beschikt over een sc t5000 epson sublimatieprinter die op grootformaat een resolutie heeft van 2880 x 1440 dpi. De active dry shirts die wij gebruiken om te sublimeren kunnen wij in 2 soorten leveren , een gladde polyester stof of een meshstof.

Heb je een vraag?