Ga naar de inhoud

Wereldwijd beleven wij al maanden roerige tijden, waarbij de impact op uw en onze bedrijfsvoering onophoudelijk dynamisch blijft.

De afgelopen maanden zijn de meeste prijzen voor grondstoffen, transport, en confectioneren extreem hard gestegen. Zo blijft ook de uitdaging in de supply chain groot voor het verkrijgen van beschikbaarheid, voorrang in productie en vooral ook transporten naar Europa, dit alles tegen oplopende tarieven. Dergelijke prijsinvloeden zijn historisch en hebben wij afgelopen decennia niet eerder meegemaakt. Ook bij inkoopprijzen van andere materialen zoals karton, verpakkingsmaterialen, pallets en andere noodzakelijke toeleveringen zien wij een soortgelijke prijsontwikkeling.Na twee jaar een pandemie leek een einde te komen aan een zeer moeilijke periode en hadden we de hoop op verbetering. Maar de oorlog in Oekraïne brengt nieuwe problemen die niemand had verwacht. De textielindustrie en met name de verfindustrie zijn zeer afhankelijk van gas en brandstof en zoals we waarschijnlijk allemaal ook ervaren hebben, zijn de prijzen hiervan behoorlijk gestegen.

U zult begrijpen dat de invloed op onze inkoopprijzen enorm is en wij niet ontkomen aan een aanpassing van onze prijzen. De afgelopen maanden hebben wij de gevolgen zoveel mogelijk proberen te beperken, in de hoop dat de markt zich weer zou stabiliseren. Helaas blijkt dit niet het geval.Wij zullen de prijsverhoudingen doorvoeren zonder extra toelage maar berekend naar de verhoging die wij moeten betalen aan onze leveranciers.Dus als wij op een tshirt 0,80 eurocent verhoging moeten betalen berekenen wij 0,80 eurocent extra door bij onze offerte prijs.Wij hopen dat net als bij de benzineprijzen deze verhogingen van de producenten en transporteurs ook mee zullen bewegen en deze weer een keer verlaagd zullen gaan worden

Bepaalde kledingsoorten en merken zijn flink omhoog geschoten als het gaat om producten van biologisch katoen en gerecycled materiaal.

Zoals altijd streven wij ernaar om de beste kwaliteit te leveren tegen de laagste prijzen omdat wij dit al vanaf onze start in 1994 nastrevenen zo vele tevreden klanten hebben kunnen bedienen in de afgelopen jaren!

Heb je een vraag?