Ga naar de inhoud
Home » Duurzaam kleding bedrukken

Duurzaam kleding bedrukken

          Eco kleding bedrukt met millieuvriendelijke inkten!                                  

Wilt u duurzaam kleding bedrukken? Dat is geen probleem voor Magic Print. Wij hanteren meerdere milieuvriendelijke druktechnieken. Om iets terug te geven aan de wereld rekeken wij voor kleding van biologisch textiel dezelfde prijs als voor normale kleding. Millieuvriendelijk textiel is veel duurder qua inkoop voor ons dan normaal textiel maar dat stukje verschil nemen wij voor onze rekening. Uiteindelijk vinden wij : Green is nice ,but it must not rise the price! Daarnaast bieden wij u ook fairtrade kleding aan dat vervolgens ecologisch bedrukt kan worden. Wilt u meer weten over alle mogelijkheden? Lees dan verder.

Duurzame manieren om uw kleding te bedrukken

Magic Print hanteert meerdere manieren om duurzaam kleding te bedrukken. Zo gebruiken wij zeefdruk, DTG en DTF. We zullen wat vertellen over elke drukmethode.

  • Zeefdruk
    De zeefdruk is een populaire druktechniek waarmee vrijwel elk materiaal bedrukt kan worden, bijvoorbeeld papier, karton, canvas en textiel. Het is een betrouwbare methode met een hoge kleurechtheid. De te bedrukken print wordt met een vrij dikke laag inkt op waterbasis overgebracht op het textiel, waardoor de bedrukking van goede kwaliteit en goed dekkend is. Mede hierdoor wordt de uiteindelijke kleur niet beïnvloed door de kleur van de kleding. Zeefdruk is dus geschikt voor ieder duurzaam textiel.
  • DTF
    Het DTF-proces houdt in dat een afbeelding eerst in full color op een transparante ondergrond wordt gedrukt en daarna wordt overgezet naar het textiel. Deze nieuwe manier van textiel bedrukken heeft grote voordelen omdat het door de inkten op waterbasis milieuvriendelijk is en er al geleverd kan worden vanaf 10 stuks. Praktisch alle stoffen zijn te bedrukken zoals Katoen, Polyester, gemengde weefsels, Nylon, Leer, Viscose en vele andere soorten. Na de 60 wasbeurten is er nauwelijks verschil te zien ten opzichte van de eerste wasbeurt, de prints blijven dus van topkwaliteit.
  • DTG
    DTG printing staat voor Direct to Garment (direct op kledingstuk) en is een vrij nieuwe druktechniek op het gebied van digitaal drukken op textiel. Met behulp van deze techniek kunnen we direct full color op de kleding drukken met watergedragen inkt. De scherpte en helderheid van de afbeelding is niet te evenaren door andere druktechniekens zoals bijvoorbeeld full colour bedrukking met zeefdruk.

Fairtrade kledingstukken

Heeft u kledingstukken of accessoires nodig? Ook die bieden we aan, fairtrade! Wij hebben een grote collectie met kleding voor in de horeca, maar ook sportkleding overige werkkleding en accessoires gemaakt met biologisch katoen. Daarnaast kunt u ook deze natuurlijk ook duurzaam laten bedrukken. Bent u benieuwd naar onze fairtrade kledingstukken? Dan kunt u onze gehele collectie hier bekijken. Kunt u iets niet vinden? Neem gerust contact op.

Meer informatie

Wilt u meer weten over alle mogelijkheden met betrekking tot het duurzaam bedrukken van kleding? Neem gerust contact op. Wij helpen u graag verder.

[caldera_form id=”CF58e4df0a35115″]

Heb je een vraag?